Scheriproct stolpiller

Scheriproct finns både som rektalsalva och suppositorier (stolpiller), och innehåller två verksamma ämnen, prednisolon och cinkokain. Prednisolon har antiinflammatorisk, antiallergisk och klådstillande effekt. Cinkokain har en smärtlindrande, lokalbedövande effekt.

Scheriproct stolpiller används för behandling av hemorrojder, tillhörande klåda och irritation samt sprickbildningar (ytliga analfissurer) vid ändtarmen.
Scheriproct stolpiller kan med fördel användas i kombination med salva. Nackdelen med stolpiller, är att de ofta hamnar för högt upp från där själva hemorrojderna sitter, vilket innebär att du inte får samma smärtlindrande effekt som med salva. Därför är kombinationen av stolpiller och salva bra, då du får smärtlindring hela vägen inifrån och ut.

Du använder Scheriproct stolpiller genom att de förs in i ändtarmens yttersta del morgon och kväll, samt vid behov efter varje tarmtömning. Det är viktigt att suppositoriet får ligga kvar tills det smält. Man kan använda upp till 5 suppositorier per dygn.